Abitörverksamhet

Abitörverksamheten går ut på att du åker till ditt gamla gymnasium och berättar om Åbo Akademi, Ekonomisk-statsvetenskapliga fakulteten och framförallt rättsnotarieutbildningen och Stadga för abiturienterna. Detta är reklam både för rättsnotarieutbildningen, men även för Stadga. Dessutom betalar Åbo Akademi en liten ersättning åt Stadga för de stadgeiter som deltagit i abitörverksamheten.

Om du är intresserad av att åka till ditt gamla gymnasium, gör då så här:

  1. Ta kontakt med ditt gamla gymnasium (till exempel med studiehandledaren) eller något annat gymnasium och kom överens om ett datum som skulle passa både skolan och dig. Du kan också ta med en kompis och ni kan hålla presentationen tillsammans.
  2. Meddela Stadga (styrelsen@stadga.fi) vart och när du är på väg. Det finns färdigt material för presentationen, så du behöver inte sammanställa något själv. Vi skickar åt dig den uppdaterade PowerPoint-presentationen och en blankett som du skall ha ifylld som du skall använda vid presentationen.
  3. Håll en presentation för eleverna i skolan.
  4. Be studiehandledaren/den lärare du varit i kontakt med att skriva under blanketten (intyget) du fått av styrelsen.
  5. Då du kommit hem, skall du gå till studierådgivaren (Johnny Nykvist, ASA) lämna in intyget på att du gjort presentationen och kvittona för resan.
  6. Njut av att du hjälpt Stadga och Åbo Akademi och vänta på att få betalt tillbaka resekostnaderna.